• Gratis verzending vanaf 100 euro!! code: GRATISVERZENDING
  • Bij elke aankoop een klein geschenkje
Home » Onze merken » shampoobars » ingredienten shampoobars

ingrediënten shampoobars

Welke ingrediënten zitten er in een shampoo bar?

Shampoo bars bestaan grotendeels uit natuurlijke ingrediënten. De basis van de reguliere shampoo bars bevatten één of meerdere van de volgende stoffen: natrium palmolie, shea boter, natrium lauryl sulfaat, palmpitolie, olijfolie, glycerine en water. Op zoek naar shampoo bars zonder palmolie? Dat is mogelijk. Elke shampoo bar heeft zo zijn eigen specifieke ingrediënten. Denk aan een solid shampoo voor de gevoelige hoofdhuid, hierin zit jasmijnolie en jasmijnextract verwerkt. Wil je een verstevigende natuurlijke shampoo? Neem dan een shampoo bar met aloë vera. Deze voedt het haar en stimuleert de haargroei. Heb je last van pluizig haar? Dan ga je voor een shampoo tegen droog haar. Kies een shampoo bar met bijvoorbeeld honing, munt of gember. Deze ingrediënten helpen je weer aan een gezonde en mooie haardos.

Heb je conditioner nodig naast shampoobars?

Nee! Conditioners worden gebruikt omdat er harde producten in de reguliere shampoos zitten om het haar te reinigen. Daardoor komt het haar voeding tekort. Met conditioner wordt die voeding toegevoegd aan de haardos. Shampoo bars zijn juist gemaakt met voedende oliën. Dat houdt in dat er geen intensieve ontvetter in zit, welke het haar droog en stug maakt. Kortom, het gebruiken van een conditioner naast shampoobars is in de meeste gevallen niet nodig!

Wat zijn de voordelen van een shampoo bar?

Valt je oog op een shampoo bar? Dan ontdek je direct het eerste voordeel: ze zien er fleurig en mooi uit. Maar er zitten meer voordelen aan de natuurlijke shampoo. Met een shampoo bar kan je je steentje bijdragen aan een betere wereld zonder plastic. In het hele proces van de shampoo bar komt er namelijk geen plastic aan de orde. Een shampoo bar staat gelijk aan drie plastic flessen shampoo. Met een natuurlijke haarzeep draag jij niet bij aan het groeiende plastic afvalprobleem. Was je haar dus met shampoo bars voor een beter milieu. Bovendien is de shampoo bar ook fijn voor je budget. Relatief gezien is een wasbeurt met een shampoobar goedkoper, dan wassen met vloeibare shampoo uit de plastic fles. Een shampoobar gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Bekijk snel ons aanbod aan shampoobars. Kies de natuurlijke shampoo die past bij jouw haartype en geniet snel van een heerlijke natuurlijke shampoo!